Cup Of FLanders

9 - 10 - 11 November, Topsporthal Vlaanderen

Gaststad Gent

Het Organisatiecomité is bijzonder verheugd Vlaanderen en Gent eens te meer een ereplaats te geven op de wereldkaart van de sport. Internationale wedstrijden op dergelijk niveau zijn schaars in Europa. Nochtans moeten onze Vlaamse gymnasten de kans krijgen om zich te meten met buitenlands talent.

Gent, een sportparadijs

Gent is een echte sportstad. Uitgebreide accommodatie maakt het voor atleten en publiek een plezier om naar Gent te komen. De stad denkt mee met de organisatoren en draagt bij tot het succesvol verloop van dit evenement.

Het is niet toevallig dat Gent, hoofdstad van Oost-Vlaanderen, een aantal klinkende namen is toebedeeld: historisch hart van Vlaanderen, een stad van alle tijden, één der mooiste historische steden van Europa, gezelligste stad van Vlaanderen (2005).

De stad combineert immers een indrukwekkend verleden met een levendig heden. Talrijke gasten bezoeken dan ook het hele jaar door de mooie woonplaats van de 'stroppendragers'. Gent verkennen kan te voet, met de koets, per boot of per ballon. Gent trekt ook resoluut de kaart van het watertoerisme. Ontdek de vele ontspanningsmogelijkheden op en rond het water.

De middeleeuwen bleven bewaard

Het historisch centrum van Gent, gelegen aan de samenvloeiing van Schelde en Leie, biedt heel wat bezienswaardigheden en wordt beheerst door een imposante torenrij die men kan bewonderen vanop de Sint-Michielsbrug: de Sint-Niklaaskerk, het Belfort met zijn klokkentoren (werelderfgoed) en de Sint-Baafskathedraal met het wereldberoemde schilderij 'De Aanbidding van het Lam Gods' van Jan van Eyck.

 

Op vele plaatsen zijn de middeleeuwen bewaard gebleven: de oude haven met de gildenhuizen aan de Graslei en de Korenlei is slechts een voorbeeld van de reeks prachtige uitzichten die Gent te bieden heeft.

Niet ver daarvandaan rijst het Gravensteen, ooit de middeleeuwse burcht van de Graaf van Vlaanderen, nu één der grootste toeristische trekpleisters en aldus een must voor elke bezoeker uit binnen- en buitenland.

Daarnaast zijn er nog tal van musea, abdijen, begijnhoven, tientallen kerken en historische gebouwen.

Gentse Stroppen

Gentenaars hebben de naam eigenzinnige en koppige mensen te zijn. Die reputatie danken ze aan enkele historische gebeurtenissen. Zo weigerden ze zich te schikken naar de wensen van de almachtige Keizer Karel. Daarvoor werden ze zwaar gestraft en vernederd. Karel liet hen met een strop om de hals defileren, vandaar hun spotnaam 'stroppendragers'.

Jongerenstad

Gent is de jongerenstad van België‘. 50.000 studenten volgen er onderwijs aan hogeschool of universiteit. De aanwezigheid van deze jongeren (op een totale bevolking van ongeveer 250.000 inwoners) zorgt voor dynamiek in de stad. Er is in Gent dan ook 'van alles te doen' voor jongeren. Naast het toeristische aspect kan je er ook terecht voor leuk winkelen en voor talrijke culturele manifestaties zoals o.a. de 'Gentse Feesten'.

Lekker eten en drinken

Vlamingen houden van alles wat lekker is en staan dan ook bekend om hun bourgondische eet- en drinkcultuur. Dit is het land van frieten, Gentse waterzooi, bier, hutsepot, pralines, Brusselse wafels, tomate-crevettes, koninginnenhapje, witloof, ...

Toerisme Gent:

 

www.visitgent.be